Vonj po cvrtju

Znam svetuje

Vonj po cvrtju in kako se ga znebiti. Poznamo ga vsi, ki smo kadarkoli jedi cvrli doma. Vonj ostane kar nekaj časa kljub temu, da smo zračili prostor. Poznano? Kaj narediti, da bo vonj minimalen oziroma ga sploh ne bo?

Predno začnete hrano cvreti, naredite prepih. Ja, vemo, da naše babice pravijo, da se bomo prehladili, a tistih nekaj minut prepiha je zlata vrednih, ko gre za vonj po cvrtju.

Vklopite napo! Nekdo bi rekel, da je vključena nape samoumevna stvar, a velikokrat se zgodi, da na to pozabimo oziroma se spomnimo, ko že nekaj časa cvremo.

Če imate možnost, zaprite kuhinjo. Vsa vrata, ki vodijo v kuhinjo, naj bodo zaprta. Seveda, če je to edini način, da naredite prepih, potem naj bo prepih tam, kjer je to najbolj optimalno – čim krajša pot.

Olje, ki je ostalo, čimprej pospravite. Poskrbite za varnost in pravilno ravnanje z odpadki. Odgovore o tem, kam z odpadnim oljem, najdete na povezavi.

Prižgimo dišečo svečo ali kadilo. Čez noč pustimo odprto sveže mleto kavo, saj kava nevtralizira vonj. Najbolje pa je, da čimprej skuhamo nekaj drugega. Sladice odlično prekrijejo vonj!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite