Hitra rižota z rdečo papriko.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 velike rdeče paprike
- 3 stroki česna
- 600 g paradižnika v koščkih
- 2 lovor lista
- 150 ml jušne osnove
- 450 g riža
- 6 listov sveže bazilike
- sol
- poper
Postopek
1Paprike spečemo, dokler ne počrnijo. Nato jih preložimo v skledo in jih pokrijemo z več plastmi papirnatih brisačk. Počakamo 10 minut. Potem paprike olupimo, razpolovimo, jim odstranimo semena ter narežemo na rezance.
2V široki kozici segrejemo olje, dodamo česen in paradižnik in 5 minut segrevamo. Dodamo papriko in lovorjeva lista, dobro premešamo in dušimo 15 minut.
3V drugo kozico nalijemo osnovo in jo segrevamo skoraj do vretja. V kozico s paradižnikom dodamo riž, zmešamo in segrevamo 2 minuti. Prilijemo 3 zajemalke osnove. Med občasnim mešanjem dušimo, da riž popije osnovo.
4Ko zmanjka osnove, jo prilijemo. Ko je riž mehak, ga posolimo in popopramo. Kozico odstavimo, pokrijemo in počakamo 10 minut. Pred postrežbo primešamo še baziliko.