Kakijeva panna cotta

Znam svetuje

Dobrodoลกli v kulinariฤnem rajanju, kjer se prepletata elegance in okus, da ustvarita popolno harmonijo jeseni in zime. Predstavljamo vam recept za Kakijeva panna cotta โ€“ sladico, ki vas bo oฤarala s svojo rafinirano preprostostjo in izjemnim okusom.

Elegantna jesensko-zimska poslastica, ki jo odlikuje skorajda otroฤje lahka priprava, vas bo popeljala skozi toplino okusov in diลกeฤih arom.

Sestavine za kakijevo panna cotto

  • 2 kakija
  • 400 ml sladke smetane
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 4 listiฤi ลพelatine

Postopek

1Kaki operemo in nareลพemo na koลกฤke in zmiksamo v pire. Listiฤe ลพelatine za 10 minut namoฤimo v mrzlo vodo. Smetani dodamo vaniljeva sladkorja in jo segrejemo do vretja.

2V vroฤo smetano vmeลกamo odcejene listiฤe ลพelatine in na koncu ลกe kaki sobne temperature. Dobro premeลกamo in z maso napolnimo kozarฤke.

3Kozarฤke ohladimo na pultu, nato jih pokrijemo in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure ali ลกe bolje ฤez noฤ.

4Ohlajeno sladico lahko okrasimo s koลกฤki kakija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite