Dobrodoลกli v kulinariฤnem rajanju, kjer se prepletata elegance in okus, da ustvarita popolno harmonijo jeseni in zime. Predstavljamo vam recept za Kakijeva panna cotta โ sladico, ki vas bo oฤarala s svojo rafinirano preprostostjo in izjemnim okusom.
Elegantna jesensko-zimska poslastica, ki jo odlikuje skorajda otroฤje lahka priprava, vas bo popeljala skozi toplino okusov in diลกeฤih arom.
Sestavine za kakijevo panna cotto
- 2 kakija
- 400 ml sladke smetane
- 2 vaniljeva sladkorja
- 4 listiฤi ลพelatine
Postopek
1Kaki operemo in nareลพemo na koลกฤke in zmiksamo v pire. Listiฤe ลพelatine za 10 minut namoฤimo v mrzlo vodo. Smetani dodamo vaniljeva sladkorja in jo segrejemo do vretja.
2V vroฤo smetano vmeลกamo odcejene listiฤe ลพelatine in na koncu ลกe kaki sobne temperature. Dobro premeลกamo in z maso napolnimo kozarฤke.
3Kozarฤke ohladimo na pultu, nato jih pokrijemo in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure ali ลกe bolje ฤez noฤ.
4Ohlajeno sladico lahko okrasimo s koลกฤki kakija.