Malo drugaฤe pripravljena zelenjava za na ลพar, ki se odliฤno poda k mesu.
Sestavine
- 1 ฤebula
- 250 g ลกampinjonov
- 1 manjลกa buฤka
- 1 manjลกi jajฤevec
- 1/2 rdeฤe paprike
- 1/2 rumene paprike
- 1/2 zelene paprike
- ฤeลกnjevi paradiลพniki
- palฤke za raลพnjiฤe
Postopek
1Zelenjavo operemo, oฤistimo in nareลพemo na srednje velike koลกฤke. ล ampinjone oฤistimo in veฤje tudi nareลพemo.
2Na lesene paliฤice nabadamo zelenjavo v poljubnem vrstnem redu. Malo posolimo, pokapljamo z oljem in speฤemo na ลพaru. Peฤemo pribliลพno 10 minut, oziroma toliko, da se zelenjava nekoliko zmehฤa in lepo zapeฤe.
3Postreลพemo z jogurtovo ali paradiลพnikovo omako. Jogurtovo omako pripravimo tako, da zmeลกamo jogurt, poljubna zeliลกฤa, poper, malo soli in nasekljanega ฤesna.