Zvitki s šparglji in gorgonzolo

Morda vas zanima

Eden od razlogov, zakaj imamo radi listnato testo, je v tem, da je z njim pripravljanje elegantnih in okusnih jedi preprosto. Pomembno je, da ga valjamo čim bolj hladnega in čim manj časa. Tako se bo testo pri peki lepo napihnilo. Tile zavitki so dobri in enostavni za pripravo – predlagamo jih za predjed ali okusno spomladansko večerjo.

Sestavine

  • večji šopek divjih špargljev
  • 1 kocka listnatega testa – odmrznjenega
  • 150 g gorgonzole
  • 150 g kremnega sirčka
  • poper
  • sol
  • 0,3 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 jajce

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač obložimo s peki papirjem.

2Na rahlo pomokani površini razvaljamo listnato testo na približno 2 mm debeline. Z ostrim nožem narežemo 6 kvadratov.

3Špargljem odlomimo olesenele dele. V skledi zmešamo šparglje s soljo, poprom in oljčnim oljem. Pri soli previdno, ker je gorgonzola precej slana.

4Vsak kvadrat namažemo s kremnim sirčkom, iz vogala v vogal damo 8-10 špargljev in potresemo z nadrobljeno gorgonzolo.

5Robove testa namažemo z razžvrkljanim jajcem, dvignemo nasprotne vogale in povijemo šparglje. Zavitke premažemo s stepenim jajcem.

6Pečemo 12-15 minut, da testo zlato porumeni. Postrežemo še tople.

Nasveti

7Naredimo lahko več različnih zvitkov. V kremni sirček vmešamo limonin sok in svežo baziliko. Namesto kremnega sirčka damo rezino pršuta, zvitke potresemo s sezamovimi semeni, skratka pustite domišljiji prosto pot, saj bo vse izpadlo dobro.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -