Pohane bučke

Morda vas zanima

- Oglas -

Zanimiva poletna jed, ki ji z različnimi omakami ali začimbami pričaramo popolnoma različne okuse.

Sestavine

  • 2 veliki bučki
  • 2 jajci
  • 75 g moke
  • 150 g drobtin
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1 žlička svežega, nasekljanega timijana
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje

Postopek

1Bučke operemo in narežemo na centimeter tanke kolute. Razporedimo jih na kuhinjsko brisačo in osušimo.

2Jajci v globokem krožniku dobro razžvrkljamo s soljo, timijanom in poprom. Pripravimo si 3 krožnike, na enega damo moko, v drugem imamo jajca, na tretjega pa stresemo drobtinice, ki jim primešamo še parmezan.

3V večji ponvi segrejemo olje za cvrtje na približno 170°C, kar preverimo s kuhalnico tako, da jo potopimo v olje – ko se okoli nje začnejo delati mehurčki, je olje segreto. 

4Vsak kos bučke najprej pomočimo v moko, nato v jajce in nazadnje v drobtinice. Z dlanmi malo pritisnemo, da se drobtine lepo oprimejo jajčevca.

5Cvremo jih v več rundah približno pet minut in vmes s kuhinjsko pinceto obrnemo. Med cvrtjem se ne smejo dotikati in olja mora biti dovolj, da plavajo v njemu. Odlagamo jih na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

6Postrežemo takoj, in sicer z jogurtovo ali, še bolje, s pikantno omako.

Nasvet

7Namesto timijana lahko uporabimo peteršilj, pehtran, drobnjak ali kar vam je všeč. Odlično se podata tudi pekoča ali sladka paprika.

Prejšnji članekMetin julep
Naslednji članekPolnjene bučke z zelenjavo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -