Panirane bučke

Morda vas zanima

- Oglas -

Panirane bučke, malo pikantne ali jogurtove omake, skleda zelene solate, pa kaj bi lahko bilo boljšega.

Sestavine

  • 3 bučke
  • 3 jajca
  • 100 g moke
  • 200 g drobtin
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje

Postopek

1Bučke operemo in narežemo na centimeter tanke rezine, te pa prerežemo na pol, da jih bomo lažje cvrli.  Razporedimo jih na kuhinjsko brisačo in osušimo.

2Jajca v globokem krožniku dobro razžvrkljamo s soljo in poprom. Pripravimo si 3 krožnike, na enega damo moko, v drugem imamo jajca, na tretjega pa stresemo drobtinice.

3V večji ponvi segrejemo olje za cvrtje na približno 170 °C, kar preverimo s kuhalnico tako, da jo potopimo v olje – ko se okoli nje začnejo delati mehurčki, je olje segreto. 

4Vsak kos bučke najprej pomočimo v moko, nato v jajce in nazadnje v drobtinice. Z dlanmi malo pritisnemo, da se drobtine lepo oprimejo.

5Cvremo jih v več rundah približno pet minut in vmes s kuhinjsko pinceto obrnemo. Med cvrtjem se ne smejo dotikati in olja mora biti dovolj, da plavajo v njemu. Odlagamo jih na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

6Postrežemo takoj, če nam ostane, so prav tako dobre  tudi hladne.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -