Ocvrte bučke in jajčevci v pivskem testu

Morda vas zanima

- Oglas -

Bučke in jajčevce lahko ocvremo in ponudimo z jogurtovo omako – jed je dobra tudi, če je mrzla.

Sestavine

  • 2 bučki
  • 2 jajčevca
  • 1 jajce
  • 200 ml piva
  • 180 g moke
  • ½ poravnane žličke soli
  • olje za cvrtje

Postopek

1Bučki in jajčevca operemo in narežemo na 1 centimeter debele kolobarje. Malo jih nasolimo in odložimo na papirnato brisačko, da vpije nekaj odvečne vode. Pustimo 10 minut, nato jih dobro obrišemo s papirnatimi brisačkami.

2Jajci, pivo, moko in ščepec soli zmešamo v gosto testo. Pustimo ga počivati 15 minut, da se moka malo napije in je po potrebi dodamo še malo.

3Bučke in jajčevce pomakamo v testo (pomagamo si z vilicami) in dajemo v segreto olje. Ocvremo jih do zlato-rumene barve in ocvrte odlagamo na papirnate brisačke. Ocvrto zelenjavo popivnamo, da odstranimo odvečno olje. Papirnate brisačke večkrat zamenjamo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -