Hitra pizza iz listnatega testa z beluši

Morda vas zanima

- Oglas -

Pravzaprav ni prava pizza, samo videti je tako. Dejansko je tart iz listnatega testa, nadevan z beluši, paradižnikovo omako in mocarelo.

Sestavine

  • 250 g odmrznjenega listnatega testa
  • 300 g gojenih in/ali divjih špargljev
  • 250 g paradižnikove omake
  • 300 g mocarele
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 2 žlički nasekljanega svežega timijana
  • 1/2 žličke posušenega origana
  • 1 ščepec soli in popra

Postopek

1Pripravimo si ozek in visok lonec s pokrovom. Špargljem, divjim in gojenim, odlomimo trši, spodnji oleseneli del. Šparglje narežemo na približno enako dolžino. Gojene šparglje povežemo v zelo rahel snop, pokonci ga postavimo v lonec in nalijemo toliko vode, da jih 1/3 gleda ven. Pokrite kuhamo 3 minute, nato prav tako pokonci v lonec dodamo še divje šparglje. Sicer ni nujno, pizza je odlična tudi samo z gojenimi, ampak divji dodajo malo prijetne grenkobe. Pokrite kuhamo še 3 minute.

2Pečico segrejemo na 220°C. Pekač obložimo s peki papirjem. Listnato testo razvaljamo na velikost pekača, rob pustimo malo debelejši.

3V skledici zmešamo paradižnikovo omako in vse začimbe. Z njim premažemo listano testo, rob pustimo nenamazan. Po omaki razporedimo najprej blanširane šparglje, nato pa še narezano mocarelo in potresemo s parmezanom.

4Robove premažemo s stepenim jajcem in pečemo 10-15 minut, da se pica zlato-rjavo zapeče.

5Narežemo in uživamo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -