Gratinirane bučke

Morda vas zanima

- Oglas -

Okusne zapečene bučke iz pečice, ki jih lahko ponudimo kot prilogo ali pojemo s skledo solate.

Sestavine

  • 3 večje bučke (lahko ena rumena, ena temno zelena, ena svetlo zelena)
  • 1 jajce
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • 60 g parmezana
  • 100 g sira asiago (lahko gauda ali edamec)
  • sol in poper
  • muškatni orešček
  • oljčno olje

Postopek

1Bučke operemo in narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje. Nasolimo jih z obeh strani in zložimo na papirnato brisačko, da vpijejo vodo. Pustimo jih vsaj pol ure. Bučke nato dobro obrišemo s papirnatimi brisačkami.

2Pekač namažemo z oljčnim oljem in po njem razporedimo prvo plast bučk. Potresemo z obema (naribanima) siroma in prekrijemo z drugo plastjo bučk.

3Smetano za kuhanje solimo in popramo, dodamo noževo konico muškatnega oreščka in jajce ter z metlico dobro zmešamo. Na koncu vmešamo še malo sira in polijemo po bučkah. Na vrh potresemo še preostali sir.

4Pečico segrejemo na 220°C in pečemo približno 30 minut, da se vrhnja skorjica lepo zapeče in se bučke zmehčajo.

Prejšnji članekOmleta z bučkami in panceto
Naslednji članekCink za imunski sistem
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -