Testenine z treviškim radičem, orehi in gorgonzolo

Morda vas zanima

- Oglas -

Omaka, ki združuje rahlo grenak okus radiča, intenziven okus gorgonzole in hrustljavost orehov je kot nalašč za pripravo res dobrega krožnika testenin.

Sestavine

  • 350 g peresnikov
  • 2 glavici treviškega radiča
  • 200 g gorgonzole
  • 50 g orehovih jedrc
  • 1 bela čebula
  • 1 šalotka
  • 1 dl belega vina
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper

Postopek

1Orehova jedrca na drobno sesekljamo in nekaj minut pražimo na ponvi. Radič očistimo, operemo, posušimo in narežemo na trakove. Šalotko in čebulo na drobno nasekljamo in jih v večji ponvi popražimo na oljčnem olju.

2Ko čebula postekleni, dodamo narezan radič. Zalijemo z belim vinom in dušimo na zmernem ognju. Medtem gorgonzolo narežemo na kocke in na nizki temperaturi stopimo v ponvi z mlekom.

3Testenine skuhamo v osoljenem kropu al dente. Odcedimo in prihranimo nekoliko vode, v kateri so se kuhale.

4Testenine damo v ponev z radičem in dodamo stopljeno gorgonzolo in popražene orehe. Izdatno popopramo in kuhamo še minutko, da se okusi lepo prepojijo. Če so testenine presuhe, dodamo malo vode, v kateri so se kuhale. Postrežemo takoj.

Prejšnji članekKonopljika, navadna
Naslednji članekOrehovi polžki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -