Limonin kolač

Znam svetuje

Sočno, sveže pecivo, idealno za zajtrk ali malico. Zelo enostavno ga je pripraviti, še lažje “pospraviti” 😊.

Sestavine

  • 200 g mehke bele moke
  • 100 g krompirjevega škroba
  • 2 neškropljeni limoni – sok in lupinica
  • 5 jajc
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 5 žlic mleka
  • 220 g sladkorja
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 1 žlica sladkorja v prahu za posip

Postopek

1V skledo ubijemo jajca, dodamo sladkor in z električnim mešalnikom stepamo toliko časa, da dobimo penasto zmes svetlo rumene barve. Uporabimo jajca sobne temperature.

2Moko presejemo s škrobom, soljo in pecilnim praškom. Postopoma jo dodajamo jajčni zmesi in s silikonsko lopatico nežno mešamo od spodaj navzgor.

3Ko vmešamo vso moko, v zmes dodamo še olje, premešamo, da se enakomerno porazdeli, nato primešamo še mleko.

4Limoni operemo, drobno naribamo lupinico in iztisnemo sok. Oboje dodamo v testo in dobro premešamo.

5Zmes nalijemo v pekač premera 22 cm, tega namastimo in poprašimo z moko.

6Pečico segrejemo na 150°C in pečemo približno uro in 15 minut. Če bomo pekli pri nizki temperaturi, kolač ne bo popokal po vrhu. Lahko pa povišamo temperaturo na 180°C in pečemo 50 minut. V obeh primerih naredimo test z zobotrebcem, zapičimo ga v testo in ostati mora čist.

7Pečen kolač vzamemo iz pečice, pustimo, da se ohladi, nato ga obrnemo na krožnik in potresemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite