Testenine »orecchiette« z divjimi šparglji in panceto

Morda vas zanima

Divji šparglji in panceta so ena najboljših kombinacij. Če jim dodamo še pašto, dobimo odlično jed za kosilo.

Sestavine

  • 400 g  testenin orecchiette
  • 250 g divjih špargljev
  • 100 g pancete
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • parmezan
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • košček masla

Postopek

1Šparglje nalomimo na dva do tri centimetre dolge paličice. Lomimo dokler se steblo lepo odlomi. Olesenele dele narežemo na koščke in damo v manjši lonec, malo posolimo, zalijemo z toliko vode, da so pokriti in skuhamo.  

2Panceto narežemo na majhne kockice in v ponvi popražimo. Ko je popražena, jo vzamemo iz ponve in damo v posodico. V isti ponvi popražimo nasekljano čebulo, po potrebi dodamo malo olja. Ko se čebula razpusti, nanjo stisnemo česen in popražimo toliko, da česen zadiši.

3V ponev stresemo stebla špargljev, popražimo, solimo in popramo po okusu ter zalijemo z vodo, v kateri smo kuhali olesenele dele špargljev. Vode naj bo toliko, da so šparglji pokriti. Pokrijemo in podušimo, 3 minute pred koncem dodamo še glavice špargljev in podušimo.

4Testenine skuhamo v slanem kropu, jih odcedimo in malo vode prihranimo. Stresemo jih v ponev z omako, dodamo malo vode, v kateri so se testenine kuhale, maslo in parmezan ter dobro premešamo. Na koncu vmešamo še popraženo panceto in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -