Rižota s kozicami in divjimi šparglji

Morda vas zanima

To rižoto lahko postrežemo kot predjed ali glavni obrok. Pripravljena je v pol ure, kozice in šparglji pa so čudovita kombinacija. 

Sestavine

  • 600 g kozic
  • šopek divjih špargljev
  • 1 čebula
  • oljčno olje
  • zelenjavna juha
  • ribja osnova
  • 300 gramov riža
  • sol

Postopek

1Čebulo nasekljamo, kozice očistimo in olupimo, repke prihranimo. Na zmernem ognju segrejemo malo oljčnega olja in na njem popražimo čebulo skupaj z lupinami kozic, brez repkov. Po petih minutah odstranimo lupine in dodamo šparglje, ki smo jih narezali na 2 cm dolge koščke. Vršičke prihranimo.

2Dušimo pet minut in dodamo riž. Skupaj pražimo še pet minut. Segrejemo zelenjavno in ribjo osnovo in z vročo mešanico postopoma zalivamo rižoto. Nenehno mešamo, da se sprosti škrob – to naredi rižoto še posebej kremasto. Po potrebi dodamo sol.

3Po desetih minutah dodamo še repke kozic in vršičke špargljev. Ko se repki skuhajo, ne čakamo, pač pa takoj postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -