Špageti s šparglji in šunko

Morda vas zanima

Enostaven recept za dobro kosilo, dovolj obilno, da ga užijejo štiri osebe. Pogoj je, da imate radi šparglje in seveda testenine.

Sestavine

  • 400 g špagetov
  • 100 g narezane šunke
  • 400 g špargljev
  • 40 g sveže naribanega parmezana
  • 1 šalotka
  • 1 dl suhega belega vina
  • 30 g masla
  • sveža bazilika
  • sol in poper

Postopek

1Špargljem odlomimo olesenele dele in jih povežemo v ohlapen šopek. V večjem loncu zavremo 4 litre vode, krop osolimo in vanj postavimo šopek špargljev tako, da vršički gledajo iz vode. Pokrite kuhamo do mehkega, 4-5 minut. Odcedimo in narežemo na majhne koščke, vršičke prihranimo. Prav tako prihranimo vodo, v kateri so se kuhali šparglji.

2V večji ponvi stopimo maslo in na njem pocvremo sesekljano šalotko. Dodamo narezane šparglje, a brez vršičkov. Zalijemo z belim vinom in pustimo vreti nekaj minut, da izpari ves alkohol. Dodamo še šunko, ki smo jo narezali na trakove, malo popramo in dosolimo po potrebi.

3Špagete ali drugo testenino skuhamo v isti vodi, kot smo kuhali šparglje. Skuhamo jih po navodilih z embalaže (al dente).

4Damo jih v ponev k špargljevi omaki, potresemo s parmezanom, dodamo še vršičke, premešamo in pustimo minuto, da se sir stopi in poveže omako. Špagete postrežemo s svežo baziliko.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -