Rezanci s šparglji in šunko

Znam svetuje

Rezanci s šparglji in šunko, enostaven recept za dobro kosilo, dovolj obilno, da ga užijejo štiri osebe. Pogoj je, da imate radi šparglje in seveda testenine.

Sestavine za rezance s šparglji in šunko

  • 400 g rezancev
  • 100 g narezane šunke
  • 400 g špargljev
  • 40 g sveže naribanega parmezana
  • 1 šalotka
  • 1 dl suhega belega vina
  • 30 g masla
  • sveža bazilika
  • sol in poper

Postopek

1Špargljem odlomimo olesenele dele in jih povežemo v ohlapen šopek. V večjem loncu zavremo 4 litre vode, krop osolimo in vanj postavimo šopek špargljev tako, da vršički gledajo iz vode.

2Pokrite kuhamo do mehkega, 4-5 minut. Odcedimo in narežemo na majhne koščke, vršičke prihranimo. Prav tako prihranimo vodo, v kateri so se kuhali šparglji.

3V večji ponvi stopimo maslo in na njem pocvremo sesekljano šalotko. Dodamo narezane šparglje, a brez vršičkov. Zalijemo z belim vinom in pustimo vreti nekaj minut, da izpari ves alkohol.

4Dodamo še šunko, ki smo jo narezali na trakove, malo popramo in dosolimo po potrebi.

5Rezance ali druge testenine skuhamo v isti vodi, kot smo kuhali šparglje. Skuhamo jih po navodilih z embalaže (al dente).

6Damo jih v ponev k špargljevi omaki, potresemo s parmezanom, dodamo še vršičke, premešamo in pustimo minuto, da se sir stopi in poveže omako.

7Če je omaka presuha, dodamo eno zajemalko vode, v kateri so se kuhali rezanci.

8Rezance postrežemo s svežo baziliko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite