Preprosto za pripravo in dobro pecivo. Borovnice lahko zamenjate s kakšnim drugim sadjem, tistim, ki vam je najljubše.
Sestavine
Testo
- 2 jajci
- 90 g sladkorja
- 1 dcl navadnega olja ali stopljenega masla
- 170 g moke
- 1/2 dcl mleka
- 1/2 pecilnega praška
- ščepec soli
Nadev
- 2 jajci
- 1/2 kg skute
- 100 g sladkorja
- 2 vaniljeva sladkorja
- 1 kisla smetana
- 1 žlica gresa
- jogurtov lonček borovnic
Postopek
1Jajca in sladkor penasto vmešamo, dodamo olje ter mleko in na koncu med mešanjem postopoma dodajamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek.
2Testo zlijemo v pekač. Nato zmešamo vse sestavine za nadev in ga zlijemo čez testo. Na vrh nadeva potresemo borovnice.
3Pečemo na 180 °C segreti pečici približno 45 minut do 1 ure. Če je pecivo dovolj pečeno, preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo na sredino. Ko ga izvlečemo, mora biti čist, testo se ne sme prilepiti nanj.