Pomarančni razpokančki

Morda vas zanima

- Oglas -

Mehki in okusni piškoti, ki dišijo po pomaranči, so idealna družba popoldanski kavici.

Sestavine

  • 280 g moke
  • 110 g sladkorja
  • 100 g mehkega masla
  • 1 jajce
  • 1 neškropljena pomaranča, lupinica in sok
  • 1/4 čajne žličke mletega ingverja
  • 8 g pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • sladkor v prahu za posip
  • kristalni sladkor za posip

Postopek

1V večji skledi z električnim mešalnikom najprej zmešamo zmehčano maslo in sladkor. Med stepanjem dodamo še jajce, ingver in naribano pomarančno lupinico. Pazite, da naribate samo oranžni del, beli nam bo piškote zagrenil.

2Nato dodamo še pomarančni sok – dobro ga je precediti, da ne ostajajo koščki pomaranče. Moko presejemo s pecilnim praškom in soljo in jo postopoma vmešavamo v testo.

3Gnetemo toliko časa, da dobimo mehko in gladko testo.

4Pokrijemo s folijo in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se bo lažje oblikovalo.

5Pečico predgrejemo na 180°C, pladenj obložimo s peki papirjem.

6Iz ohlajenega testa oblikujemo kroglice lešnikove velikosti, najprej jih povaljamo v kristalnem sladkorju, nato pa še v sladkorju v prahu. Polagamo jih na pekač v razmaku 3-4 centimetre.

7Pečemo 12-13 minut, da dobijo lepo, zlato rumeno barvo.  Preden jih postrežemo, pustimo, da se popolnoma ohladijo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -