Orehova rolada

Morda vas zanima

Najbolj klasična rolada, ki vam bo zagotovo uspela.

Sestavine

  • 6 jajc
  • 100 g sladkorja
  • 60 g moke
  • 60 g mletih orehov
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 300 g kisle smetane

Sestavine

1Beljake stepemo, v rumenjake pa primešamo sladkor. Vse skupaj dobro zmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom, ki smo jo prej presejali. Na koncu dodamo še mlete orehe.

2Nato maso vlijemo v pekač. Rolado pečemo na 180 °C od 15 do 20 minut. Še topel biskvit zavijemo v kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.

3Biskvit razvijemo, namažemo s kislo smetano, ki jo po želji lahko tudi sladkamo in zopet zvijemo v rolado.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -