Masleni buhteljni

Morda vas zanima

Masleni, hrustljavi buhteljni so priljubljeno pustno pecivo na Bavarskem. Ker je med sestavinami precej masla, se pripravljajo z več kvasa, da buhteljni lahko vzhajajo.

Sestavine

  • 500 g moke
  • 50 g kvasa
  • 2 žlici sladkorja
  • 1,2 dl mlačnega mleka
  • 200 g zmehčanega masla
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 2 veliki žlici masla za pekač in premaz

Postopek

1V skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico. Vanjo nadrobimo kvas, ki ga s sladkorjem polovico mleka in malo moke zmešamo v kvasec. Skledo pokrijemo in pustimo na toplem, da kvasec vzhaja, približno 15 minut.

2Dodamo preostalo mleko, maslo, jajce in sol. Vse dobro zgnetemo in testo stepamo toliko časa, da se loči od sklede in naredi mehurčke.

3Testo pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem dobre pol ure, da naraste na dvojno površino.

4V ponvi stopimo maslo. Pekač namastimo.  Od testa odvzemamo za oreh velike koščke in jih oblikujemo v kroglice. Vsako kroglico povaljamo v stopljenem maslu in jih tesno naložimo po dnu pekača. Pekač pokrijemo in pustimo vzhajati še pol ure.

5Pečico predgrejemo na 210°C. Buhteljne pečemo v srednji legi 30 minut, da se zlato rumeno rjavo obarvajo.

6Ponudimo vroče z vaniljevo kremo, ki smo ji primešali stepeno smetano in (za odrasle) žlico ruma. Recept za vaniljevo kremo najdete v zavihku sladice.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -