Linške oči

Morda vas zanima

- Oglas -

Priprava teh piškotov je sicer malo zamudna, ampak dejansko precej enostavna. Nagrajeni boste s krhkimi piškoti, ki se kar topijo v ustih.

Sestavine

  • 250 g mehke bele moke
  • 50 g mletih lešnikov
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 g mehkega masla
  • 1 jajce
  • nastrgana lupinica 1 neškropljene limone
  • pol žličke cimeta
  • polovica pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 200 g marelične marmelade
  • sladkor v prahu za posip
  • vaniljev sladkor

Priprava

1Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Na sredini naredimo jamico, vanjo damo sladkor, jajce, sol, cimet in limonino lupinico. Na rob narežemo kosmiče masla. S hladnimi rokami dobro zgnetemo gladko testo, zavijemo ga v folijo in postavimo za dve uri v hladilnik, da ga bomo lažje razvaljali.

2Pekač obložimo s peki papirjem, pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija.

3Delovno površino pomokamo in testo razvaljamo na 3 mm debelo ploščo. Pripravimo si 2 modelčka, lahko okrogle ali katere koli oblike, vendar en mora biti manjši. Iz testa izdolbemo okrogle piškote, polovici njih izdolbemo še krogec na sredini, da nastanejo obročki.

4V primerni razdalji jih polagamo na pekač in pečemo v ogreti pečici 12-15 minut, da se zlato rumeno obarvajo in zadišijo.

5V lončku segrejemo marmelado, da jo bomo lažje mazali. Še vroče piškote (brez luknje) namažemo z marmelado, čez damo obroček, sladkor v prahu pomešamo z vaniljevim sladkorjem in ga čez cedilo posujemo po piškotih.

Prejšnji članekMandljevi piškoti z marmelado
Naslednji članekKanoli s Sicilije
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -