Krostata z marmelado in s slivami

Znam svetuje

Da ne bodo na mizah samo krofi, flancati in miลกke, je tukaj dober recept za domaฤo slastno krostato s slivami in jabolkami.

Sestavine

  • 1 celo jajce
  • 1 rumenjak
  • 100 g sladkorja
  • 300 g moke
  • 1 pecilni praลกek
  • 150 g mehkega masla

Nadev

  • 5 mletih piลกkotov (petit beurre …)
  • vsaj 5-6 juลกnih ลพlic marmelade
  • 1 vaniljev sladkor
  • juลกna ลพlica sladkorja
  • eno veฤje jabolko
  • poljubno sadje (15 razkoลกฤiฤenih sliv, narejenih za pripravo cmokov in shranjenih v zmrzovalniku)

Priprava

1Pripravimo testo in v eni sami posodi zmeลกamo vse sestavine. To lahko storimo kar z roko, da dobimo lepo kepo testa. Testo damo za vsaj 30 minut v hladilnik

2Medtem pripravimo, oฤistimo in nareลพemo sadje, ki smo ga izbrali. Zdrobimo par piลกkotov. Mi smo tokrat za nadev vzeli eno veฤje jabolko ter ga narezali na koลกฤke. Dodali smo ลกe izkoลกฤiฤene slive, ลพe pripravljene in zmrznjene za cmoke. V posodi smo sadje malce posladkali ter dodali en vaniljev sladkor.

3Na rahlo pomokani povrลกini razvaljamo testo v velikosti modela za peko. Del testa damo na stran za dekoriranje.

4Testo damo v model, ga premaลพemo z marmelado, ฤez poloลพimo sadje in posujemo z mletimi piลกkoti, ki malce popijejo mokroto marmelade in sadja. Z roko iz preostalega testa naredimo svaljke in jih polozimo preko testa in sadja.

5Krostato peฤemo na 180 ยฐC pribliลพno 25-30 minut. Ohlajeno posujemo z ลพlico mletega sladkorja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite