Kakijev tiramisu

Znam svetuje

Vedno odličen tiramisu s kakiji, našim najljubšim jesenskim sadjem.

Sestavine

  • 500 g mascarponeja
  • 500 ml sladke smetane
  • 15 ml vaniljeve arome
  • 400 ml pomarančnega soka
  • 3 velike žlice sladkorja v prahu
  • 8 srednje velikih kakijev
  • 1 kaki vanilja
  • 250 g malin
  • 500 g savojardi piškotov

Priprava

1Mascarpone zmešamo s sladkorjem in z vaniljevo aromo. Nato mu dodamo nekaj več kot pol stepene sladke smetane (cca 300 ml).

2Piškote (vsakega posebej) namočimo v pomarančnem soku in jih razporedimo po pekaču. Čez piškote namažemo polovico kreme. Kakije olupimo oz. notranjost postrgamo z lupine, nato pa dobro polovico dobljene zmesi razporedimo po kremi.

3Čez kremo ponovno naložimo namočene piškote, ki jih spet prekrijemo s kremo iz smetane in mascaroponeja. Nato dodamo preostalo zmes kakijev, ki jo obložimo z na rezine narezanim kakijem vaniljo in okrasimo s preostankom stepene smetane.

4Preden tiramisu postrežemo, ga nekaj ur hranimo v hladilniku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite