Jogurtova poletna torta

Znam svetuje

Zakaj poletna? Ker želimo uživati v slastni torti brez peke, hkrati pa ne ogrevati svojega doma v vročih poletnih dneh.

Predstavljamo vam recept za jogurtovo poletno torto, ki je enostavna za pripravo, osvežujoča in popolna za vse ljubitelje lahkih sladic. Zanimivo je, da je ključna sestavina, ki ji daje neustavljivo svežino, prav jogurt.

Kombinacija hrustljavega piškotnega dna in kremaste jogurtove plasti bo navdušila vaše brbončice. Pripravite se, da razvajate svoje okusne popke s to preprosto in okusno poletno sladico. In najboljše od vsega, potrebujete le okrogel pekač s premerom 26 cm!

Sestavine za jogurtovo poletno torto

  • 400 g maslenih piškotov
  • 540 g navadnega čvrstega jogurta
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 100 ml mleka
  • 50 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 12 lističev želatine
  • sok ene limone

Postopek

1Piškote zmeljemo v drobtine in jih enakomerno razporedimo po dnu pekača. Maslo stopimo in s stopljenim maslom in mlekom namočimo piškotne drobtine, malo pregnetemo, da se dobro prepojijo in z rokami oblikujemo dno sladice.

2Pekač postavimo za pol ure v hladilnik.

3Lističe  želatine za 10 minut namočimo v mrzli vodi, vode mora biti kar precej, da se nam ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Pazite, da se bodo lističi popolnoma stopili.

4Jogurte zmešamo s sladkorjem (eno žlico sladkorja prihranimo za smetano) in vaniljevim sladkorjem. Jogurtom primešamo stopljeno želatino in postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi.

5Smetano z žlico sladkorja čvrsto stepemo. Smetano enakomerno vmešamo v ohlajeno jogurtovo maso in vse skupaj razporedimo po piškotni osnovi.

6Jogurtova poletna torta naj gre za 4 ure v hladilnik ali 1 uro v zamrzovalnik.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite