Jogurtova poletna torta

Morda vas zanima

- Oglas -

Zakaj poletna, ker jo naredimo brez peke in ne segrevamo stanovanja po nepotrebnem, je pa izvrstna, osvežujoča sladica.

Sestavine

  • 400 g maslenih piškotov
  • 540 g navadnega čvrstega jogurta
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 100 ml mleka
  • 50 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 12 lističev želatine
  • sok ene limone

Postopek

1Količina sestavin je na okrogel pekač premera 26 cm. Piškote zmeljemo v drobtine in jih enakomerno razporedimo po dnu pekača. Maslo stopimo in s stopljenim maslom in mlekom namočimo piškotne drobtine, malo pregnetemo, da se dobro prepojijo in z rokami oblikujemo dno sladice. Pekač postavimo za pol ure v hladilnik

2Lističe  želatine za 10 minut namočimo v mrzli vodi, vode mora biti kar precej, da se nam ne sprimejo. Ko se namočijo, jih dobro ožamemo. Limonin sok segrejemo in lističe želatine stopimo v mlačnem limoninem soku. Pazite, da se bodo lističi popolnoma stopili. 

3Jogurte zmešamo s sladkorjem (eno žlico sladkorja prihranimo za smetano) in vaniljevim sladkorjem. Jogurtom primešamo stopljeno želatino in postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi. Smetano z žlico sladkorja čvrsto stepemo. Smetano enakomerno vmešamo v ohlajeno jogurtovo maso in vse skupaj razporedimo po piškotni osnovi. 

4Sladico postavimo za 4 ure v hladilnik ali 1 uro v zamrzovalnik.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -