Jagodni tiramisu

Morda vas zanima

- Oglas -

Tiramisu je sladica, ki jo pripravljamo s črno kavo, za bolj otroško različico pa lahko naredimo tiramisu z jagodami. Za pripravo potrebujemo baby piškote – lahko jih kupite, še boljši pa so pripravljeni doma.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 2 žlici limoninega soka
  • 500 g sira mascarpone
  • 300 g sladkorja
  • 400 g baby piškotov
  • 400 g jagod + 100 g za okras
  • ščepec soli

Postopek

1Jagode operemo, jim odrežemo peclje in narežemo na koščke. 100 g lepih jagod pustimo za dekoracijo. Ostalim dodamo eno in pol žlice limoninega soka in 150 g sladkorja. V mešalniku jih zmiksamo v gladek pire.

2V kozico damo jagodni pire, zalijemo z dvema decilitroma vode in na nizki temperaturi vremo 10 minut. Odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi.

3Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjakom dodamo 100 g sladkorja in jih z električnim mešalnikom stepamo nekaj minut, dokler ne spremenijo barve in postanejo nekoliko puhasti. Dodamo mascarpone in mešamo toliko časa, da dobimo enotno in gladko kremo.

4V stekleno ali kovinsko skledo damo beljake, ščepec soli, pol žlice limoninega soka in začnemo stepati. Ko se beljaki začnejo peniti, dodamo še 50 g sladkorja. Nadaljujemo s stepanjem, dokler ne dobimo čvrst sneg.

5V sneg nežno vmešamo rumenjakovo kremo – mešamo jo z lopatico od spodaj navzgor. Pazimo, da se nam sneg ne sesede.

6Pripravimo si pekač. Najboljši je manjši in da je širok toliko, kot so dolgi piškoti. Na dno pekača namažemo tanko plast kreme. Pokrijemo jo s piškoti, ki jih z obeh strani namočimo v jagodni sirup. Po vrhu zalijemo z nekaj žlicami sirupa. Na vrh damo plast kreme in spet pokrijemo z namočenimi piškoti.

7Tiramisu zaključimo s plastjo kreme in ga postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure.

8Preden ga postrežemo, okrasimo z narezanimi svežimi jagodami.

Prejšnji članekTiramisu
Naslednji članekMlinci
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -