Čokoladni cake pops

Morda vas zanima

- Oglas -

Za otroške zabave.

Sestavine

  • 1 skodelica moke
  • 1 jajce
  • 1 žlica katere koli lešnikove kreme
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1-2 žlici olja
  • 30 ml vode
  • 80 – 100 g svetle ali temne čokolade za obliv
  • jedilna pisana dekoracija
  • palčke

Priprava

1Za skodelico, s katero tehtamo moko, lahko uporabite 2,5 decilitrski lonček za čaj. Uporabite lahko tudi jogurtov lonček, ki pa je manjše prostornine in bo zato nastalo tudi manj testa. Izbor lešnikovih krem je dandanes res pester, ni dobra ali uporabna samo Nutellina. Začnemo čisto preprosto. Prav vse sestavine za biskvit brez zadržkov zmešamo z mešalnikom. Z maso napolnimo jamice pekača za cake popse, ki jih je možno kupiti vsepovsod. Preden jih napolnimo, jih premažemo z maslom in posipamo z moko. Nastalo bo nekaj packarije, ki jo obrišete, preden pekač denete v pečico.

2Biskvit pečemo v že ogreti pečici na 180 °C od 5 do 8 minut, kar je odvisno od pečice. Biskvit lahko preverimo in vanj zapičimo zobotrebec. Če je zobotrebec vlažen, biskvit še ni pečen. Kroglice previdno odstranimo iz pekača. Počasi jih lahko ločite z zobotrebcem. Počakajte, da se ohladijo. Kroglice obrežemo, da bodo videti lične.

3Čokolado za obliv raztopimo nad vodno kopeljo. V lonec z vodo položimo še eno posodo in vanjo damo razlomljeno čokolado. Ta se bo počasi raztopila. Vanjo namočimo vrh palčke za cake popse in jo zapičimo v okrogli del biskvita. Ko se čokolada ohladi (pomagamo si lahko s hladilnikom), se bo zlepila skupaj z biskvitom in ne bo drsela skozi testo, ko ga bomo krasili.

4Vsako tortico posebej namočimo v raztopljeno čokolado in jo nato hitro še dekoriramo, preden se ohladi in strdi. Okraske pripravite vnaprej in jih dajte v več posodic. Uporabimo, kar nam domišljija poželi: bombone, različne sladkorne posipe, zdrobnjene kekse, kokos, pražene oreščke, čokolado drugačne barve …

5Počakamo, da se vse skupaj strdi. Pomagajmo si s stojali za cake popse, čeprav jih lahko zapičimo tudi drugam – recimo v stiropor.

6Cake popse lahko naredimo tudi iz biskvita, ki ga zdrobimo ter vanj umešamo približno dve žlici lešnikove kreme, nekaj zbrobljenih keksov, dobro žlico sira mascarpone. Oblikujemo kroglice in ponovimo ostale postopke. Če se cake popsi ne oblikujejo lepo, jih navlažimo s koka kolo. Če nam ostane višek cake popsov, ker nam, denimo, zmanjka dekoracije, jih lahko tudi zamrznemo in ob ponovni uporabi odmrznemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -