Čokoladni cake popsi

Znam svetuje

Čokoladni cake popsi so odličen in zabaven način ustvarjanja sladkih, okroglih biskvitov. Niso primerni samo za otroške zabave, temveč za prav vse svečanosti.

Čokoladni cake popsi in njihov okus

Čokoladni cake popsi so sladka in privlačna sladica z bogatim okusom čokolade in lešnikove kreme. Testo ustvarja mehke in sočne kroglice s čokoladnim in rahlo oreškastim okusom. Ko so kroglice oblikovane, jih oblijemo s svetlo ali temno čokolado ter okrasimo. S palčkami postanejo cake popsi priročna in zabavna sladica za uživanje.

Prehranska vrednost recepta

Približna prehranska vrednost ene porcije (če recept razdelimo na 10 cake popsov):

 • Energija: Približno 120-150 kcal
 • Beljakovine: Približno 2-3 g
 • Ogljikovi hidrati: Približno 15-20 g
 • Maščobe: Približno 6-8 g

Čokoladni cake popsi niso zelo kalorični, seveda pa je odvisno, koliko jih boste pojedli.

Sestavine za čokoladne cake popse

 • 1 skodelica moke
 • 1 jajce
 • 1 žlica katere koli lešnikove kreme
 • 50 g sladkorja
 • 1 žlica kakava v prahu
 • 1 žlička pecilnega praška
 • 1-2 žlici olja
 • 30 ml vode
 • 80 – 100 g svetle ali temne čokolade za obliv
 • jedilna pisana dekoracija
 • palčke

Priprava

1Kot merilno posodico za pripravo mase za testollahko uporabite vaš najljubši 2,5 decilitrski lonček za čaj. V primeru, da želite uporabiti jogurtov lonček, ki je nekoliko manjši,bbo za peko cake popsov nastalo nekoliko manj mase.

Izbor lešnikovih krem je dandanes res pester, zato lahko Nutellino nadomestite z vam najljubšo. Začnemo čisto preprosto. Prav vse sestavine za biskvit damo v posodo in zmešamo z mešalnikom. Z maso napolnimo jamice pekača za cake popse, ki ga je možno kupiti domala v vsaki trgovini z živili ali pripomočki za kuho ter peko. Preden jih napolnimo, jih premažemo z maslom in posipamo z moko. Nastalo bo nekaj packarije, ki jo preprosto obrišete, preden pekač denete v pečico.

2Biskvit pečemo v že ogreti pečici na 180°C od 5 do 8 minut. Ali je biskvit pečen, lahko preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. V primeru, da je zobotrebec vlažen in so na njem drobtinice testa, biskvit še ni pečen. Za minuto ali dve ga ponovno potisnemo v pečico.

Ko je biskvit pečen, počakamo, da se nekoliko ohladi in nato kroglice previdno odstranimo iz pekača. Počasi jih lahko ločimo z zobotrebcem, počakamo, da se ohladijo in jih nato obrežemo, da bodo videti lične.

3Čokolado za obliv raztopimo nad vodno kopeljo. V lonec z vodo položimo še eno posodo in vanjo damo razlomljeno čokolado. Ta se bo počasi raztopila. Vanjo namočimo vrh palčke za cake popse in jo zapičimo v okrogli del biskvita. Ko se čokolada ohladi (pomagamo si lahko s hladilnikom), se bo zlepila skupaj z biskvitom in ne bo drsela skozi testo, ko ga bomo krasili.

4Vsako tortico posebej namočimo v raztopljeno čokolado in jo nato hitro še dekoriramo, preden se ohladi in strdi. Okraske pripravite vnaprej in jih dajte v več posodic. Uporabimo, kar nam domišljija poželi: bombone, različne sladkorne posipe, zdrobnjene kekse, kokos, pražene oreščke, čokolado drugačne barve …

5Počakamo, da se vse skupaj strdi. Pomagajmo si s stojali za cake popse, čeprav jih lahko zapičimo tudi v stiropor, ki ga lahko z malo domišljije tudi dekoriramo.

6Cake popse lahko naredimo tudi iz biskvita, ki ga zdrobimo ter vanj umešamo približno dve žlici lešnikove kreme, nekaj zbrobljenih keksov, dobro žlico sira mascarpone. Oblikujemo kroglice, ostale postopke pa zgolj ponovimo.

Če se cake popsi ne oblikujejo lepo, jih navlažimo s koka kolo, mlekom, smetano ali le z nekaj kapljicami vode. V primeru, da nam ostane višek mase za cake popse, ker nam, denimo, zmanjka dekoracije, jo lahko tudi zamrznemo in ob ponovni uporabi odmrznemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite