Cheesecake s karameliziranimi jabolki in orehi

Morda vas zanima

- Oglas -

Zelo dobra in kremasta torta, ki za pripravo ne potrebuje veliko znanja in časa. V kombinaciji s karamelo in jabolki pa je še toliko boljša.

Sestavine

Piškotno dno

  • 300 g maslenih piškotov
  • 150 g masla
  • 1 žlička cimeta

Nadev

  • 300 g sira mascarpone
  • 400 g kremnega sira – ABC
  • 1 kisla smetana
  • 180 g rjavega sladkorja
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 2 jajci
  • sok polovice limone

Karamelizirana jabolka

  • 2 jabolki
  • 80 ml vode
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 120 ml sladke smetane
  • 60 g masla
  • 1 žlička cimeta
  • sok polovice limone
  • 100 g orehov

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C. Piškote zdrobimo, jih zmešamo s cimetom in dodamo stopljeno maslo. Dobro premešamo in damo v pekač, obložen s peki papirjem. Piškote z rokami pritisnemo ob dno pekača, da dobimo lepo podlago.

2Mascarpone, kremni sir, kislo smetano, oba sladkorja in limonin sok zmešamo z električno metlico. Na koncu med mešanjem dodamo še jajci in dobro premešamo, da dobimo enakomerno zmes. Nadev preložimo na piškotno dno in s silikonsko lopatko malo poravnamo.

3Pekač damo v pečico in pečemo 40 minut. Pečico nato ugasnemo, vrata pripremo in pustimo v pečici 30 minut. Cheesecake vzamemo iz pečice in na pultu ohladimo do hladnega, lahko tudi čez noč.

4Jabolčni nadev pripravimo, preden bomo sladico postregli. Jabolka olupimo, prerežemo na polovico, očistimo in narežemo na tanke rezine. Jabolka zmešamo s cimetom in limoninim sokom.

5V ponev z dnom proti prijemanju damo vodo in sladkor ter na zmernem ognju segrevamo toliko časa, da dobimo lepo karamelno barvo. Karamele v prvi fazi ne mešamo s kuhalnico, ampak vsake toliko časa ponev samo nežno potresemo.

6Ko dobimo želeno barvo, odstavimo, vmešamo maslo, dodamo sladko smetano in jabolka. Premešamo in na zmernem ognju dušimo približno 5 minut, oziroma toliko, da dobimo srednje gosto omako. Karamelo malo posolimo, nekoliko ohladimo in prelijemo po torti. Orehe narežemo in na hitro popražimo v ponvi, brez dodane maščobe in potresemo po vrhu.

Prejšnji članekPolpeti iz bučk
Naslednji članekPečene banane
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -