Kanoli s Sicilije

Morda vas zanima

Sicilijo si bomo zapolnili po čudoviti pokrajini, izjemni arhitekturi, zgodovinskih spomenikih, odlični hrani in seveda po njihovi tipični sladici – kanolih (cannolih). Z njimi je sicer malo več dela, potrebujete malo spretnosti in potrpljenja, ampak nagrajeni boste z res enkratno sladico.

Sestavine

Testo:

  • 250 g moke
  • 30 g sladkorja
  • 40 g masti
  • 2 rumenjaka
  • 50 ml marsale ali suhega belega vina
  • 10 ml kisa
  • ščepec soli
  • lupinica ene neškropljene pomaranče ali limone
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 1 čajna žlička grenkega kakava
  • olje za cvrtje

Krema:

  • 1 kg ovčje ricotte ali mascarponeja
  • 320 g sladkorja v prahu

Posip:

  • zdrobljene pistacije
  • sladkor v prahu

Priprava

1V posodo presejte moko in cimet. S konicami prstov vanjo zdrobimo mast, dodate sladkor in naribano pomarančno ali limonino lupinico, rumenjake, marsalo in kis, v katerem smo raztopili sol. Najprej ga stepajte nekaj minut z električnim mešalnikom, nato ga zgnetete še z rokami, da dobite čvrsto elastično testo. Zavijte ga v folijo in postavite za dve uri v hladilnik.

2Testo razdelite na tretjine. Eno tretjino razvaljajte na 1,5 -2 mm debelo ploščo, ostali dve imejte pokriti, da se testo ne bo sušilo. Z modelčkom za pecivo v premeru 10 cm izrežite kroge in jih malo potegnite, da dobite valj. Olje za cvrtje segrejte na približno 175 stopinj. Testene valje ovijte okoli aluminijastih valjev za peko šam rolic, ki ste jih prej dobro namazali z oljem ali mastjo, da se testo ne prilepi na valjčke, ker ga boste težko sneli. Robove testa dobro zlepimo z beljakom, da se nam med cvrtjem ne odprejo.

3Potopite jih v vrelo olje, po nekaj sekundah se bodo na površini začeli delati značilni mehurčki. Ko tulci zlato porjavijo, največ 30 sekund, jih s penovko poberite iz olja in odložite na papirnato brisačko. Po tem postopku ocvrite vse tulce. Šele ko dosežejo sobno temperature, jih previdno snemite iz kovinskih tulcev.

4Pripravite še nadev. Boljše je, če uporabite ricotto, ki pa mora biti dobro odcejena. Najbolje je, da jo dan prej postavite na cedilo in v hladilnik. S sladkorjem v prahu jo umešamo v gladko kremo, nekaj minut jo stepajte z električnim mešalnikom. Cvrte kanole z dresirno vrečko napolnite s pripravljeno kremo tik preden jih postrežete, da bo skorjica ostala hrustljava. Posujemo jih s sladkorjem v prahu, po robovih pa s zdrobljenimi pistacijami.

5Seveda lahko uporabite tudi drugačen posip, kandirano sadje, zdrobljene lešnike, orehe, arancine …

Prejšnji članekLinške oči
Naslednji članekCimetove rolice
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -