Malo drugačna solata iz kuhane zelenjave za popestritev našega jedilnika.
Sestavine
- 250 g cvetače
- 250 g brokolija
- kis
- oljčno olje
- sol
- poper
Priprava
1Brokoli in cvetačo narežemo na manjše koščke in operemo. Zelenjavo bomo skuhali na sopari, saj bo ohranila barvo, enakomerneje se bo skuhala, pa tudi manj vodena bo.
2Cvetačo postavimo v soparnik. Če ga nimamo, si pomagamo s cedilom in soparimo približno 5 minut. K cvetači dodamo še brokoli in pustimo, da se kuha še približno 10 minut. Čas je odvisen od velikosti zelenjave.
3Ko je zelenjava za naš okus dovolj kuhana (vanjo zapičimo vilice in preverimo, najbolje je, če ostane al dente), jo prestavimo v skledo in ohladimo. Začinimo po okusu, lahko dodamo tudi malo zelene solate in postrežemo.
4Kuhano zelenjavo za solato lahko nezačinjeno hranimo v hladilniku nekaj dni.