Pečen krompir s čebulo in s slanino

Morda vas zanima

- Oglas -

Ena izmed klasičnih prilog. Tudi ena izmed boljših. Upravičeno.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 150 g pancete
  • 1 večja čebula
  • 3 žlice olja
  • malo sesekljanega kopra
  • sol
  • poper

Priprava

1Krompir operemo in neolupljenega kuhamo v slanem kropu okoli 20 minut (krompir je kuhan, ko vanj lahko zarinemo vilico ali nož). Odcedimo ga in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato ga olupimo in narežemo na kolobarje.

2Slanino narežemo na drobne kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo na drobno. V ponvi segrejemo olje in vanj damo kolobarje krompirja. Rjavo jih popečemo na spodnji strani, nato jih obrnemo s kuhalnico.

3H krompirju dodamo slanino in čebulo ter pražimo. Krompir zlatorjavo zapečemo, solimo, popramo, posujemo s koprom ter še vročega postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -