Pečen kostanj

Morda vas zanima

- Oglas -

Uživanje jesenskih plodov.

Sestavine

  • poljubno kg kostanja

Priprava

1Pred pečenjem je treba lupino kostanjev prerezati. Priporočamo, da jih zarežemo po bolj zaobljenem delu ploda. Zarežemo jih v obliki križa ali po širini čez celo stranico ploda. Tako preprečimo, da bi se kostanj med pečenjem razpočil, pečen pa se bo zlahka olupil.

2Kostanj lahko pečemo tako na štedilniku s plinskimi gorilniki kot na takšnem z električnimi ali s steklokeramično ploščo. V posodo nasujte toliko kostanja, da bo dno prekrito. Če ga bo več, se vam lahko zgodi, da bodo plodovi pečeni neenakomerno. Pečemo jih kakšnih 15 do 20 minut, odvisno od velikosti plodov. Vmes jih večkrat premešamo. Najbolje bo, da posodo pokrijete s pokrovko in se s tem izognete zadimljeni kuhinji.

3Kostanj lahko pečemo tudi v pečici. Pečico segrejemo na najvišjo možno temperaturo, kostanj razprostremo po pekaču, ga poškropimo z vodo in postavimo na najvišje vodilo v pečici. Po 20 minutah ga premešamo, lahko ga še enkrat poškropimo, pečen pa bo v približno 40 minutah.

Prejšnji članekČokoladno pomarančni razpokančki
Naslednji članekGrenadirmarš
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -