Karamelizirana čebula brez kisa

Morda vas zanima

Karamelizirana čebula v svojem osnovnem receptu potrebuje le ponev, olje in maslo. Niti sladkor ni nujen pripomoček, čeprav poudari okuse, in prav tako niti balzamični kis.

Potrebujemo

  • 2 veliki rumeni čebuli
  • 1 kavna žlička sladkorja
  • oljčno olje in maslo
  • velika ponev

Priprava

1Čebulo narežemo na kolobarje, debele priližno pol centimetra. Ne smejo biti pretanki, da se nam čebula ne zažge.

2Izberemo veliko ponev, saj bo čebula med praženjem spustila vodo. Ker nočemo, da se čebula kuha, temveč praži, mora voda hitro izpariti.

3V ponev damo olje in maslo. Čebulo prvih 15 minut pokrijte s pokrovom, tako se bo čebula zmehčala. Ne pozabimo je parkrat premešati.

4Dvignemo pokrovko in čebulo do konca oziroma še kakšnih 30 do 45 minut pražimo odkrito in na zmernem ognju. Dodamo žličko sladkorja. Ker je čebula naravno sladka, sladkor ni nujen pripomoček.

5Čebula mora postati temno rjave barve. Potrpežljivo jo občasno mešamo in pustimo, da voda izpari in se začne čebula malo sprijemati ponve. Če se nam zdi, da nam le manjka tekočine v ponvi in da se čebula žge, dodamo malo vode in premešamo.

6Dodamo še sol in poper po želji in to je to. Dober tek!

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -