Čemažev pesto

Morda vas zanima

Čemažev pesto je vitaminska bomba, shranjena tudi za čase, ko svežih čemaževih listov ne najdemo več.

Sestavine

  • 80 g pinjol
  • 400 g listov čemaža
  • 80 g naribanega dobrega parmezana
  • oljčno olje
  • sol in poper

Postopek

1Pinjole prepražimo, liste čemaža sesekljamo, parmezan pa naribamo.

2Dodamo toliko olja, da je zmes srednje gosta. Po okusu je lahko tako gostejša kot redkejša. Po želji solimo in popramo.

3Napolnimo čiste, sterilizirane steklene kozarčke, in sicer do vrha. Po vrhu čemaževega pesta polijemo še oljčnega olja, da pesto ni “na suhem”.

4Shranimo na hladnem.

Nasvet

5Čemaž lahko uporabimo tudi kot namaz. Uporabimo navadni jogurt, nekaj žlic pasirane skute in sesekljane liste čemaža. Količina čemaža je odvisna od naših želja in okusov.

Prejšnji članekRižota s koprivami
Naslednji članekČesnova tinktura za odpornost
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -