Pizza štručke

Znam svetuje

Mehke žemljice, obložene s paradižnikovo omako, šunko in sirom, so idealne za zajtrk ali malico.

Sestavine

Testo

  • 500 g bele moke
  • 300 ml mlačne vode
  • 1/2 kocke kvasa
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke sladkorja

Nadev

  • paradižnikova omaka
  • 8 rezin šunke
  • 200 g naribanega edamca
  • origano

Postopek

1Kvas nadrobimo v mlačno vodo, dodamo sladkor, premešamo in pustimo 10 minut. V moko vmešamo sol, prilijemo vodo s kvasom in olje ter zamesimo v gladko testo. Pustimo vzhajati na dvojno količino.

2Ko nam testo vzhaja, ga premesimo, razdelimo na 8 enakih delov in oblikujemo v okrogle žemljice. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem, in rahlo pritisnemo nanje, da jih nekoliko sploščimo – tako žemljice ne bodo previsoke. Ponovno jih pustimo vzhajati na dvojno količino.

3Pečico segrejemo na 180°C. Pred peko vsako žemljico namažemo s paradižnikovo omako, potresemo z origanom, obložimo z rezino šunke in potresemo s sirom. Šunko zrežemo ali prepognemo na velikost žemljice. Postavimo v pečico in pečemo 20 do 25 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite