Mehke žemljice, obložene s paradižnikovo omako, šunko in sirom, so idealne za zajtrk ali malico.
Sestavine za pizza štručke
Testo
- 500 g bele moke
- 300 ml mlačne vode
- 1/2 kocke kvasa
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žlička soli
- 1/2 žličke sladkorja
Nadev
- paradižnikova omaka
- 8 rezin šunke
- 200 g naribanega edamca
- origano
Postopek
1Kvas nadrobimo v mlačno vodo, dodamo sladkor, premešamo in pustimo 10 minut. V moko vmešamo sol, prilijemo vodo s kvasom in olje ter zamesimo v gladko testo. Pustimo vzhajati na dvojno količino.
2Ko nam testo vzhaja, ga premesimo, razdelimo na 8 enakih delov in oblikujemo v okrogle žemljice. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem, in rahlo pritisnemo nanje, da jih nekoliko sploščimo – tako žemljice ne bodo previsoke. Ponovno jih pustimo vzhajati na dvojno količino.
3Pečico segrejemo na 180°C. Pred peko vsako žemljico namažemo s paradižnikovo omako, potresemo z origanom, obložimo z rezino šunke in potresemo s sirom. Šunko zrežemo ali prepognemo na velikost žemljice. Postavimo v pečico in pečemo 20 do 25 minut.