Sok iz robidnic

Znam svetuje

Slasten poletni sadeลพ, ki ga je najbolje obirati zjutraj, ko je ลกe hladno, je poln vitamina C in drugih koristnih sestavin ter zdrav naฤin, kako ohraniti naravno odpornost.

Sestavine

  • 2 kg zrelih robidnic
  • 250 g sladkorja (lahko tudi rjavega)
  • koลกฤek cimetove skorje
  • 3โ€“4 nageljnove ลพbice
  • pol limone

Postopek

1Robidnice previdno operemo, da jih ne poลกkodujemo. Damo jih v lonec in segrevamo na ลกibkem ognju, dokler ne izloฤijo svoj sok.

2Sok najprej precedimo skozi gazo, zatem pa mu dodamo cimetovo skorjo, polovico olupljene limone, sladkor in nageljnove ลพbice. Kuhamo ลกe pribliลพno pol ure.

3ล e toplega precedimo, nalijemo v ฤiste, sterilizirane steklenice in shranimo v hladnem in suhem prostoru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite