Mandarinin kremni liker

Znam svetuje

Tole je enostaven recept za pripravo slastnega, kremastega likerja, ki diลกi po mandarinah in ga, dobro ohlajenega, postreลพemo po kosilu ali veฤerji. ล e najbolje je, da ga hranite v zamrzovalniku.

Sestavine

  • 230 ml prvovrstnega rafiniranega alkohola 96ยฐ
  • 10 neลกkropljenih mandarin
  • 200 ml polnomastnega mleka
  • 200 ml sladke smetane
  • 300 g sladkorja

Priprava

1Ker za pripravo tega likerja uporabljamo lupinico, kupite bio, neลกkropljene mandarine.

2Mandarine operemo in posuลกimo. Z ostrim noลพem ali lupilcem za krompir mandarine zelo tanko olupimo. Ker ima mandarina tanek olupek, to zahteva precej natanฤnosti. Bele dele odstranite z ostrim noลพem.  

3Olupke damo v steklen kozarec, prelijemo z alkoholom in postavimo za dva tedna v temen in hladen prostor. Vsak drugi dan kozarec pretresemo.

4Po dveh tednih nadaljujemo s pripravo. Mleko, smetano in sladkor zavremo in kuhamo pet minut. Sladkor se mora popolnoma raztopiti. Odstavimo z ognja in poฤakamo, da se dobro ohladi.

5Skrbno precedim alkoholno meลกanico, tako da polovimo tudi najmanjลกe olupke. Vmeลกamo jo v smetanov sirup. Pustimo nekaj ur, da se okusi porazdelijo in prelijemo v ฤisto stekleniฤko.

Nasveti

6Liker hranimo v zmrzovalniku. V njegov boลพanskem okusu lahko uลพivamo takoj. Preden ga natoฤimo v kozarฤke, ga dobro pretresemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite