Brancin v pečici

Morda vas zanima

Brancin je bela riba z vitkim telesom in čvrstim mesom. Pečena v pečici je hitro pripravljena in izjemno okusna.

Sestavine

  • 4 brancini približno 250 g vsak
  • 1 dl belega vina
  • 1 neškropljena limona narezana na kolobarje
  • 1 žlica kaper v slanici
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sveže začimbe po okusu – žajbelj, peteršilj, bazilika, timijan …
  • 4 stroki česna
  • žlička soli
  • ½ žličke popra

Postopek

1Pečico predgrejemo na 180°C.

2Očiščene brancine dobro operemo, odzunaj in odznotraj. Posušimo jih s papirnatimi brisačkami.

3Česen in zelišča grobo nasekljamo, dodamo sol in poper in mešanico porazdelimo v trebuh vsakega brancina. Dodamo še limonine kolobarje.

4Pekač obložimo s peki papirjem in ga malo namažemo z oljčnim oljem. Nanj položimo brancine, premažemo jih z oljčnim oljem in potresemo s kaprami.

5Pekač z brancini postavimo v ogreto pečico in jih pečemo 15 minut. Vzamemo ga iz pečice in po ribah polijemo suho belo vino, kar bo pripomoglo k temu, da bo ostalo meso mehko in sočno.

6Nadaljujemo s pečenjem še 15 minut. Brancine vzamemo iz pečice, prestavimo jih na krožnike in postrežemo s priljubljeno prilogo. Lahko dodamo narezano limono ali pripravimo omako iz peteršilja in oljčnega olja.

Prejšnji članekBrancin v soli
Naslednji članekDivji šparglji z jajci
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -