Piščančji zrezki s šampinjoni v kremni česnovi omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Če imate radi česen, vam bo zagotovo všeč tudi tako pripravljen piščanec.

Sestavine

  • 1 piščančje prsi
  • 200 g šampinjonov
  • 5 strokov česna
  • 100 ml jušne osnove
  • 60 g sveže naribanega parmezana
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • šopek svežega timijana
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 dl sladke smetane
  • sol
  • poper

Priprava

1Piščančje prsi operemo, osušimo in narežemo na zrezke. Na obeh straneh jih začinimo s soljo in poprom.

2V veliko ponev damo oljčno olje. Piščančje zrezke iz obeh strani ocvremo, pet minut na vsaki strani, da se lepo zlato-rjavo zapečeni. Pečene zrezke vzamemo iz ponve in shranimo na toplem.

3Šampinjone očistimo in narežemo na rezine, česen olupimo in drobno nasekljamo. V ponev, kjer smo cvrli piščanca, damo najprej česen, mešamo in ko ta zadiši, dodamo narezane šampinjone. Dušimo in mešamo 5-7 minut, nato zalijemo z jušno osnovo. Z leseno kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane delčke. Mešamo toliko časa, da izhlapi polovica tekočine.

4V ponev zlijemo še smetano za kuhanje in parmezan. Solimo, popramo, dodamo timijan in mešamo toliko časa, da se parmezan stopi.

5V ponev vrnemo piščančje zrezke. Dobro premešamo, znižamo temperaturo in kuhamo še pet minut, dokler je omaka ne zgosti in okusi lepo povežejo.

Prejšnji članekHrenova omaka
Naslednji članekSolata s kozicami in rukolo
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -