Piščančja bedra v pečici

Morda vas zanima

Za pripravo res okusnih piščančjih bedrc se potrudimo in si priskrbimo domače meso. Povprašajmo na tržnici, prijatelje, sosede.

Sestavine

  • 4 piščančja bedra
  • sol
  • poper
  • maščoba

Priprava

1Ko so bedrca doma, jih temeljito operemo, osušimo (najraje s papirnato brisačko popivnamo kapljice vode) in natremo s soljo. Če smo bili pridni in poleti naredili domačo vegeto, jih lahko posujemo z njo. V pekaču segrejemo maščobo in vanj položimo meso.

2Bedrca nato damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180 °C. Meso nato pečemo okoli eno uro. Pekač med peko občasno potresemo oziroma bedrca obrnemo, da se enakomerno popečejo. 10 minut pred koncem pečenja lahko bedrca tudi malo popopramo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -