Krompirjevi njoki

Morda vas zanima

- Oglas -

Krompirjevi njoki iz krompirja, moke in jajc boste zlahka pripravili. Razrezane in pomokane lahko še okrasimo – običajno na vsakem nežno naredimo odtis z vilico ali pa vsakega nekoliko prepognemo, pritisnemo ob ribežn ali podoben kuhinjski pripomoček.

Sestavine

  • 1,4 kg krompirja za kuhanje
  • 500 g ostre moke
  • 2 jajci
  • sol

Postopek

1Neolupljen krompir operemo in damo v posodo s hladno vodo. Kuhamo ga okoli 40 minut, odcedimo in počakamo, da se malo ohladi. Olupimo.

2Olupljenega naribamo ali pa stisnemo skozi pasirko. Dodamo jajca in sol ter postopoma še moko. Na hitro zamesimo z rokami, da bo zmes voljna. Ne mesimo predolgo, ker bo krompir postal lepljiv.

3Delovno površino pomokamo, krompirjevo testo pa razvaljamo v dolge svaljke, široke okoli 2 centimetra. Z ostrim nožem jih razrežemo na njoke. Malo jih pomokamo in pustimo, da se nekaj minut “spočijejo”.

4Kuhamo jih v kipeči vodi, ki jo malo posolimo. Naj jih v loncu ne bo preveč. Kuhani so, ko priplavajo na površje.

5Če krompirjevih njokov ne bomo skuhali takoj, jih zamrznemo. Najprej jih pomokane razporedimo po pladnju in damo s pladnjem vred v zmrzovalnik za 1 do 2 uri. Zatem jih prestavimo v vrečko. V zmrzovalniku zdržijo do 3 mesece.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad