Omleta z divjimi šparglji in panceto

Morda vas zanima

- Oglas -

Omleta z izrazitim okusom po divjih špargljih, obogatena s sirom in panceto. Primerna je kot predjed za prve spomladanske piknike.

Sestavine

  • 500 g divjih špargljev
  • 6 jajc
  • 100 g pancete
  • 40 g sveže naribanega parmezana ali kateregakoli trdega ovčjega sira
  • sol in poper po okusu
  • 0,5 dl oljčnega olja

Postopek

1Špargljem odlomimo trde, olesenele dele in jih povežemo v ohlapen šopek. V visokem, ozkem loncu zavremo vodo in vanjo damo šopek tako, da vršički gledajo iz vode. Kuhamo 7-8 minut, nato jih vzamemo iz vode in oplaknemo z mrzlo vodo, da ohranijo lepo barvo. Narežemo jih na nekaj centimetrov dolge palčke. Vršičke pustimo cele.

2Panceto narežemo na trakove, jajca razžvrkljamo skupaj s poprom, soljo in naribanim parmezanom.

3V jajca vmešamo panceto in narezane šparglje.

4V ponev damo oljčno olje, segrejemo in nanj vlijemo jajčno mešanico. Pokrijemo s pokrovom in na zmernem ognju pustimo 5 minut.

5Omleto previdno obrnemo, pri tem si lahko pomagamo s pokrovom. Pečemo 5 minut še na drugi strani. Postrežemo takoj.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -