Golaž iz svinjine

Morda vas zanima

Odličen svinjski golaž.

Sestavine

  • 1 kg svinjine
  • 1/2 kg čebule
  • paradižnikova mezga
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • lovorjev list
  • timijan
  • olje

Priprava

1Meso dobro operemo in narežemo na srednje velike kocke. Čebulo in česen olupimo in ju, ločeno, sesekljamo.

2Na ogenj pristavimo večji lonec z oljem. Ko se olje segreje, v lonec stresemo čebulo in jo posolimo. Čebulo med mešanjem pražimo toliko časa, da postekleni in izloči sok. Ko čebula postekleni, dodamo česen in vse skupaj pražimo še toliko časa, da česen zadiši.

3Med stalnim mešanjem dodamo kocke mesa in mešamo toliko časa, da meso porjavi. Nato dodamo paradižnikovo mezgo in mleto rdečo papriko, dobro premešamo in pražimo kakšno minuto, nato  pa zalijemo z vodo. Dodamo lovorova lista, sol in poper ter dobro premešamo, zalijemo z vodo in pokrijemo.

4Zelo počasi kuhamo toliko časa, da se vsa čebula razpusti v omako, meso pa postane mehko in voljno. Med kuhanjem golaž večkrat premešamo. Po potrebi prilijemo še malo tekočine.

5Golaž postrežemo v globokih krožnikih z izbrano prilogo (polenta, krompir, testenine …) ali z domačim kruhom.

Prejšnji članekPijana nevesta
Naslednji članekAjdove žemljice
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -