Divji šparglji z jajci in slanino

Morda vas zanima

- Oglas -

Šparglji so zaradi svojih diuretičnih in očiščevalnih lastnosti idealna hrana po dolgi zimi. Pripravimo jih lahko na veliko načinov, ampak po navadi je najenostavnejši način tudi najboljši.

Sestavine

  • 400 g divjih špargljev
  • 100 g narezane slanine
  • 6 jajc
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Špargljem odlomimo trdi del stebla in jih ohlapno povežemo v šop. V visokem loncu zavremo vodo, vanjo damo povezane šparglje in kuhamo nekaj minut. Vršičke pustimo zunaj.

2V skledo ubijemo jajca, posolimo (previdno s soljo, ker je slana že slanina), popopramo in malo razžvrkljamo z vilicami. Slanino narežemo na tanke rezine.

3Kuhane šparglje vzamemo iz vode in jih narežemo na manjše kose.

4Večjo ponev segrejemo, v njej pocvremo slanino, dodamo narezane šparglje in če se nam zdi, da je premalo maščobe, dodamo še žlico oljčnega olja.

5Na šparglje zlijemo jajca in mešamo 2-3 minute, da jajca zakrknejo. Postrežemo takoj s svežim kruhom.

Nasvet

6Pri kuhanju špargljev vode ne solimo. Na ta način jo lahko prihranimo in pijemo čez dan, da izkoristimo njene diuretične lastnosti.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -