Divji šparglji z jajci in slanino

Morda vas zanima

Šparglji so zaradi svojih diuretičnih in očiščevalnih lastnosti idealna hrana po dolgi zimi. Pripravimo jih lahko na veliko načinov, ampak po navadi je najenostavnejši način tudi najboljši.

Sestavine

  • 400 g divjih špargljev
  • 100 g narezane slanine
  • 6 jajc
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Špargljem odlomimo trdi del stebla in jih ohlapno povežemo v šop. V visokem loncu zavremo vodo, vanjo damo povezane šparglje in kuhamo nekaj minut. Vršičke pustimo zunaj.

2V skledo ubijemo jajca, posolimo (previdno s soljo, ker je slana že slanina), popopramo in malo razžvrkljamo z vilicami. Slanino narežemo na tanke rezine.

3Kuhane šparglje vzamemo iz vode in jih narežemo na manjše kose.

4Večjo ponev segrejemo, v njej pocvremo slanino, dodamo narezane šparglje in če se nam zdi, da je premalo maščobe, dodamo še žlico oljčnega olja.

5Na šparglje zlijemo jajca in mešamo 2-3 minute, da jajca zakrknejo. Postrežemo takoj s svežim kruhom.

Nasvet

6Pri kuhanju špargljev vode ne solimo. Na ta način jo lahko prihranimo in pijemo čez dan, da izkoristimo njene diuretične lastnosti.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -