Čufti v paradižnikovi omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Dobro narejeni, nam še dolgo ostane okus v ustih.

Sestavine

Mesne kroglice

  • 500 g sočne mlete govedine
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 drobna čebula
  • 60 g riža
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce
  • 1 žlička majarona
  • nekaj vejic svežega peteršilja
  • sol
  • mleti poper

Paradižnikova omaka

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 drobna čebula
  • 500 g pasiranega paradižnika
  • 2 ščepca suhega žajblja
  • 3 dl čiste goveje juhe
  • sol
  • mleti poper

Priprava

1Čebulo in česen olupimo ter ločeno drobno sesekljamo. Peteršilj oplaknemo pod tekočo vodo, dobro otresemo in sesekljamo. V ponvi razpustimo olje in na njem prepražimo polovico sesekljane čebule, da zarumeni. Dodamo riž in ga na hitro popražimo, da postekleni. Dodamo sesekljan česen, vse skupaj med nenehnim mešanjem pražimo še eno minuto, potem pa odstavimo.

2Mleto meso stresemo v večjo skledo. Dodamo mu prepražene sestavine, razžvrkljano jajce, sesekljan peteršilj, majaron, sol in poper. Zmes dobro pregnetemo in z vlažnimi rokami oblikujemo v kroglice.

3V širši posodi segrejemo olivno olje, nanj stresemo preostalo čebulo in jo prepražimo do zlatorumene barve. Prilijemo paradižnik in dodamo žajbelj. Omako zavremo in jo kuhamo pet minut. Prilijemo čisto govejo juho, omako začinimo s soljo in poprom ter ponovno zavremo.

4Medtem kroglice z vseh strani na hitro popečemo na olju. Kroglice zložimo v omako in jih s kuhalnico nežno premešamo, da se lepo potopijo vanjo. Jed pokrito kuhamo na zmernem ognju še 30 minut, da se omaka zgosti.

5Ponudimo s krompirjevim pirejem, kuhanimi testeninami ali kruhom.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -