Čufti v paradižnikovi omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Za vse ljubitelje okusne in preproste hrane je recept za čufte v paradižnikovi omaki zagotovo ena od najboljših izbir. Sočni in mehki mesni cmoki, ki se topijo v ustih, obogateni s slastno paradižnikovo omako, bodo zagotovo navdušili vaše brbončice.

Ta klasika slovenske kuhinje je enostavna za pripravo in jo lahko pripravite v samo nekaj korakih. Z mešanico mletega mesa, drobtin in začimb lahko oblikujete okusne cmoke, ki jih nato prelijete s paradižnikovo omako, ki je aromatična in rahlo pikantna.

Sestavine za čufte v paradižnikovi omaki

Čufti

  • 500 g sočne mlete govedine
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 drobna čebula
  • 60 g riža
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce
  • 1 žlička majarona
  • nekaj vejic svežega peteršilja
  • sol
  • mleti poper

Paradižnikova omaka

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 drobna čebula
  • 500 g pasiranega paradižnika
  • 2 ščepca suhega žajblja
  • 3 dl čiste goveje juhe
  • sol
  • mleti poper

Postopek

1Čebulo in česen olupimo ter ločeno drobno sesekljamo. Peteršilj oplaknemo pod tekočo vodo, dobro otresemo in sesekljamo. V ponvi razpustimo olje in na njem prepražimo polovico sesekljane čebule, da zarumeni. Čebula omogoči, da čufti pridobijo sladkobo. Dodamo riž in ga na hitro popražimo, da postekleni. Dodamo sesekljan česen, vse skupaj med nenehnim mešanjem pražimo še eno minuto, potem pa odstavimo.

2Mleto meso stresemo v večjo skledo. Dodamo mu prepražene sestavine, razžvrkljano jajce, sesekljan peteršilj, majaron, sol in poper. Zmes dobro pregnetemo in z vlažnimi rokami oblikujemo v kroglice, ki bodo postali vrhunski čufti.

3V širši posodi segrejemo olivno olje, nanj stresemo preostalo čebulo in jo prepražimo do zlatorumene barve. Prilijemo paradižnik in dodamo žajbelj. Omako zavremo in jo kuhamo pet minut. Paradižnikovi omaki prilijemo čisto govejo juho, omako začinimo s soljo in poprom ter ponovno zavremo.

4Medtem kroglice z vseh strani na hitro popečemo na olju. Kroglice zložimo v omako in jih s kuhalnico nežno premešamo, da se lepo potopijo vanjo. Jed pokrito kuhamo na zmernem ognju še 30 minut, da se omaka zgosti.

5Ponudimo s krompirjevim pirejem, kuhanimi testeninami ali kruhom. Čufti v paradižnikovi omaki so pripravljeni, da v njih uživa cela družina.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad