Riževe tortilje

Morda vas zanima

Malo drugačne tortilje.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 5 žlic olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 l jušne osnove
  • 300 g kratkozrnatega riža
  • 1 šopek petršilja
  • 1 šopek bazilike
  • sol
  • poper
  • 80 g naribanerga parmezana
  • 3 jajca

Priprava

1Čebulo olupimo in sesekljamo na drobno. V večji kozici segrejemo dve žlici olja in pustimo da čebula na njem postekleni. Česen najprej olupimo, nato ga pretlačimo k čebuli.

2V loncu zavremo mesno jušno osnovo. Medtem dodamo k čebuli in česnu v kozici riž in mešamo toliko časa, dokler se vsa zrna ne namastijo z oljem. Nato postopoma prilivamo vročo jušno osnovo (vedno šele takrat, ko riž absorbira vso tekočino). Stalno mešamo.

3Riž kuhamo približno 25 minut, nato pa ga posolimo in popramo. Pustimo, da se popolnoma ohladi. Zelišča operemo, osušimo in narežemo na drobno. Zmešamo jih z naribanim sirom in jajci ter vmešamo v riž.

4Iz riževe mase vzamemo vedno za dve polni žlici in z vlažnimi rokami oblikujemo male ploske polpete, ki jih nato okoli 5 minut pečemo na preostalem olju. Med pečenjem jih enkrat obrnemo, da se popečejo na obeh straneh.

5Jed je okusna tako hladna kot topla.

Prejšnji članekVišnjev sirup
Naslednji članekLimonada
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -