Redka bešamel omaka

Morda vas zanima

- Oglas -

Takšno redko bešamel omako ponavadi uporabljamo za zgoščevanje juh, omak, …

Sestavine

  • 5 dag masla
  • 8 dag moke
  • 2 dcl mleka
  • muškatni orešček
  • sol

Postopek

1V kozici raztopimo maslo, dodamo moko in ogrejemo le toliko, da se speni.

2Prilijemo vrelo mleko in mešamo tako dolgo, da se zmes zgosti in loči od kuhalnice in kozice.

3Redkemu bešamelu dodamo še muškatni orešček, sol in jajca.

Prejšnji članekGosta bešamel omaka
Naslednji članekRižota s kozicami in bučkami
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -