Bananin kruh brez sladkorja

Znam svetuje

Bananin kruh brez sladkorja je nekoliko bolj zdrava različica bananinega kruha, saj ne vsebuje dodatnega sladkorja. Banane, ki so že precej zrele, pogosto končajo na seznamu za zavrženo hrano. Namesto da bi jih vrgli stran, lahko uporabite zrele banane za peko bananinega kruha. Zrela banana ima intenziven okus in naravno sladkost, kar prispeva k okusu kruha.

Zrele banane prinašajo naravno sladkost receptu, zaradi česar je odlična alternativa dodanemu sladkorju. To je še posebej koristno za tiste, ki želijo zmanjšati vnos dodanega sladkorja v prehrani. Banane so dober vir vlaknin, vitaminov, mineralov in antioksidantov. Ko pečete banani kruh, ohranite te hranilne snovi, ki lahko prispevajo k boljšemu zdravju.

Banane prispevajo k mehkobi in sočnosti kruha. Recept za bananin kruh je prilagodljiv. Lahko dodate različne sestavine, kot so oreščki, suho sadje ali začimbe, da prilagodite okus kruha svojim željam.

Naš recept za bananin kruh brez dodanega sladkorja je prava poslastica za vse ljubitelje sočnih, mehkih rezin kruha, ki jih odlikuje naravna sladkost zrelih banan. Združili smo preproste sestavine, da ustvarimo slastno doživetje, ki ne le zadovolji vašo željo po slastnem prigrizku, ampak tudi spoštuje odločenost za zdrav način življenja. Pripravite se na dišečo in nizkokalorično različico bananinega kruha, ki vas bo navdušila, ne da bi pri tem posegali po dodanem sladkorju.

Sestavine za bananin kruh brez sladkorja

  • 4 zrele banane
  • 2 jajci
  • 90 g jogurta
  • 190 g polnozrnate moke
  • 1 pecilni prašek
  • ščepec soli
  • cimet

Postopek

1Tri banane olupimo in jih z vilicami zmečkamo. Jajca z metlico nekoliko stepemo, dodamo jogurt in zmečkane banane ter premešamo.

2V zmes med nenehnim mešanjem počasi dodajamo moko, ki smo ji vmešali pecilni prašek, cimet in sol.

3Vse sestavine dobro premešamo, da nastane homogena zmes.

4Pekač za peko kruha dobro namažemo z maslom in vanj prelijemo zmes. Eno banano olupimo, jo po dolgem prerežemo in obe polovici postavimo na testo.

5Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 50 do 60 minut. Preden ga vzamemo iz pečice, naredimo test z zobotrebcem.

Nasvet

Uporabimo zelo zrele banane, saj bolj kot bodo zrele, bolj bo naš kruh sladek. Če pa smo res sladkosnedi, lahko v testo vmešamo žlico ali dve medu.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite