Bananin kruh brez sladkorja

Morda vas zanima

- Oglas -

Nekoliko bolj zdrava različica bananinega kruha, saj ne vsebuje dodatnega sladkorja.

Sestavine

  • 4 zrele banane
  • 2 jajci
  • 90 g jogurta
  • 190 g polnozrnate moke
  • 1 pecilni prašek
  • ščepec soli
  • cimet

Postopek

1Tri banane olupimo in jih z vilicami zmečkamo. Jajca z metlico nekoliko stepemo, dodamo jogurt in zmečkane banane ter premešamo. V zmes med nenehnim mešanjem počasi dodajamo moko, ki smo ji vmešali pecilni prašek, cimet in sol.

2Vse sestavine dobro premešamo, da nastane homogena zmes. Pekač za peko kruha dobro namažemo z maslom in vanj prelijemo zmes. Eno banano olupimo, jo po dolgem prerežemo in obe polovici postavimo na testo.

3Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 50 do 60 minut. Preden ga vzamemo iz pečice, naredimo test z zobotrebcem.

Nasvet

4Uporabimo zelo zrele banane, saj bolj kot bodo zrele, bolj bo naš kruh sladek. Če pa smo res sladkosnedi, lahko v testo vmešamo žlico ali dve medu.

Prejšnji članekBananin kruh
Naslednji članekParty ježek
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -