Ajdove žemljice

Morda vas zanima

Mehke in okusne ajdove žemljice, iz katerih lahko pripravimo odličen sendvič za zajtrk ali za na izlet.

Sestavine

  • 300 g bele moke
  • 200 g ajdove moke
  • 250 ml vrele vode
  • 110 ml mlačnega mleka
  • ½ kocke kvasa
  • žlička soli
  • 3 žlice oljčnega olja

Postopek

1Ajdovo moko zalijemo z vrelo vodo, premešamo, da se vsa moka prepoji z vodo in ohladimo. Kvas nadrobimo v mlačno mleko, premešamo in pustimo 10 minut.

2Ohlajeni ajdovi moki dodamo belo olje, oljčno olje, sol in mleko z raztopljenim kvasom ter vse z ročnim mešalnikom zamesimo v gladko testo.

3Testo pokrijemo in vzhajamo na dvojno količino. Premesimo, oblikujemo v žemljice in jih položimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Ponovno pokrijemo in pustimo, da vzhajajo na dvojno količino. Pred peko jih po dolgem zarežemo z ostrim nožem.

4Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 200°C, in sicer približno 20 minut. Kruh je pečen takrat, ko potrkamo po njem in votlo zadoni.

Prejšnji članekGolaž iz svinjine
Naslednji članekDalgona kava
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -